Spejderhuset

Spejderne i Nørre Åby holder til i Spejderhuset på Spejdervænget 2, Nørre Åby 5580. Huset er indrettet med patruljerum (rum der er beregnet til to til ti personer), køkken, toiletforhold, “stuen” (stort rum hvor der er plads til mange mennesker) samt andre rum.

Huset ligger på stor grund med god plads til spejderaktivitet, fx til lege, laver tovbaner i de gamle høje træer eller pionering (bygge med tov og rafter*). Rundt omkring på grunden er flere der bålsteder. En af disse bålsteder er overdækket, men har dog et lyrehul i toppe og derfor hedder bygning Lyrehuset.

Der er også opstillet en shelter på grunden, som bruges til at overnatte i fx ved weekendaktiviteter.

Spejderhuset ligger dejligt centralt i byen, så det er nemt at komme der til for mange af spejderne.

Spejderne i Nørre Åby har også mulighed for at benytte er stort offentligt areal ved skov og strand i Båring, som ligger 10 minutters bilkørsel fra spejderhuset.

Foran Spejderhuset er der cykelstativer, hvor spejderne har mulighed for at stille deres cykler. Til de spejdere der bliver bringes til spejdermøde i bil har forældrene mulighed for at parkere på den lille parkeringsplads foran hovedindgangen. Parkeringspladsen bliver også brugt til møderne.

* tynd lang træstamme